Psykoterapia-asiakkaille

Millainen terapeutti olen?

Psykoterapeuttina olen helposti lähestyttävä ja asiakasta arvostava. Koen, että luottamuksellinen ja turvallinen yhteistyösuhde on terapiassa ensiarvoisen tärkeää.

Tarjoan ratkaisukeskeistä psykoterapiaa aktiivisella ja lämpimällä otteella Hollolan Salpakankaalla. Olet tervetullut lyhyeen konsultaatiokeskusteluun, lyhytkestoiseen tai KELA:n tukemaan pitkäkestoisempaan psykoterapiaan. 

Ratkaisukeskeisen terapian viitekehyksen mukaisesti luotan ja uskon siihen, että asiakkaalla on itsellään avaimet tarvittavien muutosten tekemiseen. Tapaamisissa terapian kulku määräytyykin aina asiakkaan omat tavoitteet huomioiden. Työtapani on integroiva eli käytän hyväksi havaitsemiani menetelmiä monipuolisesti. Erityisen hyödylliseksi olen kokenut kognitiivisen psykoterapian, jonka ideana on tunnistaa ja työstää omia ajatusmalleja.

Kenelle terapia sopii?

Teen töitä yksilöiden, perheiden, parien, lasten ja nuorten kanssa. Omaan myös vahvan kokemuksen lasten opetus-, kasvatus- ja ohjaustyöstä ja psykoterapeutin työhöni kuuluukin myös vanhemmuuden tukemista ja yhdessä uusien näkökulmien pohtimista. Joskus lyhyestäkin konsultaatiokeskustelusta voi olla apua. 

Mitä tapaamisissa tehdään?

Terapian kulku määräytyy aina asiakkaan toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Ensimmäisellä käynnillä kartoitetaan yhdessä tilanne ja keskustelujen tarve (joskus ratkaisut löytyvät nopeasti, eikä säännöllisiä tapaamisia tarvita). Tavoitteenani on auttaa asiakasta kohti hänen omia tavoitteitaan ja tukea häntä elämässä eteenpäin. Tapaamiset ovat pääosin keskustelua, mutta voivat sisältää esimerkiksi tehtäviä ja mielikuva- ja altistusharjoituksia. Halutessaan asiakas saa tapaamisten välillä asian prosessoinnin lisäksi tehdä myös välitehtäviä, jotka edistävät ja toisinaan nopeuttavatkin tavoitteen saavuttamista. Kaiken perusta on kuitenkin asiakkaan omat toiveet, onhan jokainen meistä itse oman elämänsä asiantuntija.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on rawpixel-661924-unsplash.jpg

https://minduu.fi/fi/profiili/nina_kosonen